In actie tijdens de opnamen van de tv-commercial.
In actie tijdens de opnamen van de tv-commercial. Foto: Ikzorg

Steff is gezicht landelijke campagne 'Ik Zorg'

Vervolg van de voorpagina

Maar daar gaat een heel traject aan vooraf. De jongere moet groeien van binnenuit, zodat hij of zij sterker met beide benen in de wereld staat. Dat gaat vaak met kleine stapjes. Sommige jongeren zitten in een overlevingsmodus, voor hen kan alleen al gehoord worden een wereld van verschil betekenen. Als ze weerbaarder en zelfverzekerder zijn geworden, dan volgen die grote veranderingen - een huis, baan of opleiding – uiteindelijk vaak vanzelf."

'Hoe mooi is het om iets te kunnen betekenen voor een ander?'

Misvattingen wegnemen

Dat hij nu te zien is in de campagne 'Ik Zorg', is voor Steff een mooie gelegenheid om de misvattingen rond de jeugdzorg weg te nemen. "Mensen weten vaak niet wat het inhoudt als je werkt in de jeugdzorg. Vanwege verhalen in de media hangt er niet bepaald een positief beeld rond de sector. Maar dat is niet terecht, want er gebeuren zoveel mooie dingen in de jeugdzorg. Het is divers, mooi en dankbaar werk dat aandacht en erkenning verdient. En dat geldt voor alle sectoren in de zorg. We hebben allemaal wel eens hulp en ondersteuning nodig (gehad), dan is het fijn om te weten dat die hulp er is. De maatschappij mag dan verharden, we moeten er met zijn allen voor zorgen dat er voor elke doelgroep ondersteuning en hulp blijft bestaan. De campagne is dan ook bedoeld om nieuwe mensen te werven voor de zorgsector. Want hoe mooi is het om iets te kunnen betekenen voor een ander?"

Meer weten over deze campagne of benieuwd of werken in de zorg iets voor jou is? Kijk op www.ontdekdezorg.nl. Meer over Parlan lees je op www.parlan.nl.