Samen waterdiertjes vangen is niet alleen erg leerzaam, maar ook heel leuk!
Samen waterdiertjes vangen is niet alleen erg leerzaam, maar ook heel leuk! Foto: Archief

Slootjesdagen bij Oude Gemaal

Vervolg van de voorpagina

leiding van een natuurgids van IVN een rondleiding door het mooie Park van Luna, waar ook allerlei bijzondere flora en fauna kan worden ontdekt en bewonderd. Opgeven voor de Slootjesdag is niet nodig; de activiteiten vinden doorlopend plaats.

Knutsel en win

Van tevoren alvast aan de slag? Op de site van het IVN zijn allerlei leuke materialen te vinden. Knutselaars kunnen een gratis DIY-bouwplaat downloaden en daarmee hun eigen, levendige sloot in elkaar zetten. Maak een foto van je geknutselde sloot en mail deze voor maandag 1 juli naar slootjesdagen@ivn.nl onder vermelding van Knutselwedstrijd IVN Slootjesdagen en maak kans op een mooie prijs. Met het Telformulier waterdiertjes kan al het leven dat in de sloot ontdekt wordt gemakkelijk worden herkend en geteld. Wie zijn gevonden waterdiertjes via www.ivn.nl/slootjesdagen deelt, doet tevens mee aan het landelijke onderzoek naar de waterkwaliteit van Nederlandse slootjes. Deelnemers ontvangen meteen een rapportcijfer over de waterkwaliteit in jouw sloot.

Meer informatie is te vinden op www.ivn.nl/slootjesdagen. Op deze site is meer te vinden over IVN en haar activiteiten in de regio.