Doelman Ian Willems ziet het schot van Ilias Bouzit rakelings naast het doel gaan. (Foto: Sander Kaaij).

FC Marlène blijft maar aanmodderen

HEERHUGOWAARD – Na zes wedstrijden - twee keer gewonnen, één keer gelijk en driemaal verloren - staat FC Marlène op een teleurstellende achtste plek in de eredivisie zaalvoetbal. Op voorhand waren de verwachtingen van dit seizoen bijzonder hoog. Zeker door de komst van een aantal nieuwkomers, zoals de gebroeders Wessel en Felix Verhaar.

Vrijdagavond 1 november stond de ploeg uit Heerhugowaard tegenover een oude bekende: FCK de Hommel. Een tegenstander die jaren geleden met FC Marlène streed om de nationale titel. De Hommel debuteert dit seizoen op het hoogste zaalvoetbalniveau en staat na de winst op FC Marlène keurig tweede achter koploper AZV Lebo.

Spelers missen scherpte

Dat een wedstrijd in de eredivisie eindigt in 1-0 komt weinig voor, maar de treffer die De Hommel al in de vijfde minuut maakte bleek uiteindelijk de enige. FC Marlène probeerde van alles om op gelijke hoogte te komen. Maar óf doelman Ian Willems stond op de juiste plek óf de eigen spelers misten scherpte. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal ontving Ismael Ouaddouh ook nog rood vanwege een vermeende overtreding.

Eindhoven

Zaterdagavond 9 november staat voor FC Marlène de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Een overwinning zou voor het zelfvertrouwen een geweldige opsteker zijn.