Samen houden we Heerhugowaard schoon.
Samen houden we Heerhugowaard schoon. (Foto: Nederland Schoon)

Handen uit de mouwen tegen zwerfafval

HEERHUGOWAARD - De Landelijke Opschoondag, zaterdag 23 maart, is een campagne die aandacht vraagt voor het opruimen van zwerfafval. In Heerhugowaard worden in verschillende wijken opruimacties georganiseerd. Ook is er een ludieke Opschoonloop.

De organisatie Inbewegen organiseert op die dag een Opschoonloop in Heerhugowaard. Een ludieke actie om bewegen en opruimen te combineren. Deelnemers kunnen verschillende afstanden wandelen of hardlopen. De start is om 10.30 uur bij het gemeentehuis. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.inbewegen.nl.

Opruimacties

Er zijn meerdere opruimacties in Heerhugowaard, waaronder in de Rivierenwijk. Deelnemers verzamelen om 10.30 uur bij de voetbalkooi op de hoek Spui-Zaan. In De Noord is er de actie 'Zuster van Buurendag'. Daar wordt tussen 10.00 en 12.00 uur zwerfvuil opgehaald. Verzamelen bij de kerk. Ontmoetingscentrum De Brink aan de Middenweg 168 is tussen 10.30 en 14.30 uur het startpunt voor de opruimactie 'Zwerfvuil rapen voor Kenia'. Tussen de middag is daar ook een lunch. Aanmelden hiervoor via samenvoorkenia2019@gmail.com onder vermelding van naam, leeftijd, tijdstip van rapen (ochtend of middag) en of je mee luncht. Op alle locaties is opruimmateriaal van de gemeente aanwezig. Inwoners die zelf een actie willen organiseren en opruimspullen nodig hebben, kunnen dit via www.heerhugowaard.nl/zwerfafval doorgeven aan de gemeente.