Issy Hamdaoui kwam in de wedstrijd tegen Groene Ster niet tot scoren.
Issy Hamdaoui kwam in de wedstrijd tegen Groene Ster niet tot scoren. (Foto: Sander Kaaij Fotografie)

Terechte zege van FC Marlène

HEERHUGOWAARD – Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat FC Marlène zes punten voor op nummer vijf Groene Ster. Vrijdagavond 15 maart won Marlène met 7-2 van Groene Ster. De vierde plek geeft recht op de play-offs en die plek gaat naar alle waarschijnlijkheid naar de Heerhugowaardse ploeg, die aantrad zonder doelman Peter Rozenbeek en Mo Darri.

Formatie van coach Anand Jagdewsing vast op vierde plek

Na een wat mindere periode moest in deze thuiswedstrijd tegen Groene Ster uit Vlissingen beslist gewonnen worden. Vanaf het eerste fluitsignaal vertrok FC Marlène met heel veel energie richting het doel van de gasten. De eerste kans was er voor gelegenheid aanvoerder Jordy Cretier, maar zijn schot eindigde op de lat. Het was voor de gast uitstel van executie, omdat Stefan Dol al in de vierde minuut 1-0 liet aantekenen. FC Marlène was in de eerste helft oppermachtig. Door treffers van Ilias Bouzit en Hoessein Jabir stond er binnen tien minuten al 3-0 op het scorebord. Groene Ster wist eenmaal invaller doelman Melvin Habets te verschalken, maar voor de wissel wisten opnieuw Ilias Bouzit en Stefan Dol te scoren: 5-1.

Tigers Roermond

In de tweede helft nam FC Marlène wat gas terug. Groene Ster kreeg wat meer vat op de wedstrijd en met twee treffers was de marge nog twee treffers in het voordeel van de thuisclub. In de laatste vijf minuten zorgden Hoessein Jabir en Nabil Akaazoun voor de eindstand: 7-2. Vrijdagavond 22 maart speelt FC Marlène uit bij Tigers Roermond. Daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen White Stones en de laatste wedstrijd is zaterdag 13 april tegen ZVV Volendam. Daarna volgen de play-offs waar FC Eindhoven en Hovocubo zich al hebben geplaatst.