Jong en oud gaan aan de slag met kunst en techniek.
Jong en oud gaan aan de slag met kunst en techniek. (Foto: Frits de Beer)

Robotbeestjes en stopmotionfilms

HEERHUGOWAARD - Oude en nieuwe technieken komen samen in de nieuwe serie Kunst en Techniek bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. In diverse eendaagse workshops kunnen kinderen en volwassenen aan de slag met restmateriaal, microscopen, klei en zelfs de zon om robots, films, foto's en tekeningen te maken.

Nieuwe serie Kunst & Techniek bij Cool

In de eendaagse workshops op vrijdagmiddag creëren kinderen tussen de drie en zeven jaar met kunst, techniek en een beetje fantasie wondere wezens en werelden. Zo maken ze 4 oktober een eigen robothuisdiertje van restmateriaal, 11 oktober kunnen ze met bioplastic gekke wezentjes tot leven brengen via een zonnecel en 15 november leren ze hoe een vliegenpoot of muggenvleugel eruit ziet onder de microscoop. In het nieuwe jaar staat er nog caleidoscoop maken, stopmotionfilm maken en een tekenmachine maken op de planning. De workshops duren een uur en kosten € 10,-. Inschrijven kan via www.coolkunstencultuur.nl.

Volwassenen

In het atelier van Cool konden volwassen al terecht voor schilder- en beeldhouwlessen en fotografiecursussen maar nu zijn er voor iedereen vanaf 18 jaar ook eendaagse workshops. Zo staat vrijdag 11 oktober blauwdrukken op het programma en kan men 15 november een eigen animatiefilm maken met behulp van stopmotion. In het nieuwe jaar worden er onder meer zonnecellen gemaakt met bessensap en bijzondere foto's gecreëerd met USB-microscopen. Daarnaast zijn er vanaf november diverse eendaagse workshops rond fotografie waarin je alles leert over ISO, compositie en fotobewerking.

Kijk op www.coolkunstencultuur.nl voor aanmelden of meer informatie, bijvoorbeeld over starttijden en kosten.