Bruna Middenwaard is al helemaal uitgedost in de sfeer van de Kinderboekenweek 2019.
Bruna Middenwaard is al helemaal uitgedost in de sfeer van de Kinderboekenweek 2019. (Foto: Aangeleverd)

Kinderboekenweek bij Bruna Middenwaard

HEERHUGOWAARD - Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is 'Reis je mee'. De feestelijk versierde winkel van Bruna Middenwaard heeft veel veel mooie kinderboeken die passen bij dit thema. "De Kinderboekenweek is een feest voor de kinderen, (groot)ouders, scholen, bibliotheek en voor ons", vertelt winkeleigenaar Johan Biesma. "En bij een feest horen allerlei leuke activiteiten."

Zo komt zaterdag 5 oktober de Britse kinderboekenschrijver schrijver Gary Northfield op bezoek. De schrijver en tekenaar van de Julius Zebra-boekenserie geeft tussen 14.00 en 15.00 uur een leuke workshop voor kinderen. Ook kunnen ze zijn boeken laten signeren en met hem op de foto, net als met Julius Zebra zelf! Johan: "Zaterdag 12 oktober sluiten we de kinderboekenweek af in samenwerking met dansschool We Entertain. Alle kinderen mogen meedoen met de themadans, gemaakt en gezongen door Kinderen voor Kinderen. Op school hebben de kinderen deze dans ook geleerd. Er zijn twee uitvoeringen: om 14.00 uur bij ons voor de deur op het Dekaplein en om 14.45 uur op het plein voor CoolCat. Verder hebben we weer een kleurwedstrijd, waarmee kinderen gesigneerde kinderboeken kunnen winnen. Kleurplaten kunnen ze ophalen in onze winkel. Uiteraard krijgt iedereen bij aankoop van € 10,- aan kinderboeken gratis het Kinderboekenweekgeschenk 'Haaientanden' van Anna Woltz cadeau."

Schoolbiebactie

Bruna Middenwaard sponsort ook dit jaar weer alle Heerhugowaardse schoolbibliotheken met de schoolbiebactie. Johan: "De basisscholen verzamelen de kassabonnen van alle aangekochte kinderboeken. Voor twintig procent van het gespaarde bedrag mogen ze bij ons kinderboeken uitzoeken voor de schoolbieb. Bijna alle scholen doen daaraan mee en zo maken we gezamenlijk de schoolbiebs een stuk completer. Hoe mooi is dat!"