Gor Khatchikyan.
Gor Khatchikyan. (Foto: aangeleverd)

Lezing bij REFRESH

REGIO - Gor Khatchikyan is een jonge tiener als zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin te vluchten uit Armeniƫ, weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.

De Armeense vluchteling en arts spreekt zondagavond 6 oktober om 19.00 uur bij REFRESH over de onzekere jaren na aankomst, waarin het gezin van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing gaat.

Inmiddels is Gor dertig jaar, spreekt vloeiend Nederlands, heeft zijn studie medicijnen in Nederland succesvol afgerond en werkt als arts spoedeisende hulp in het Medisch Centrum Zuiderzee in Lelystad. Hij is een begenadigd spreker die de luisteraar op kleurrijke wijze een inkijkje kan geven in het leven van een asielzoeker en is schrijver van het boek 'Geluk Zoeker'.

Belangstellenden zijn vanaf 18.45 uur welkom in 'De Ontmoeting', Dorpsstraat 128 in Broek op Langedijk. Toegang gratis. Meer info: www.refresh-online.nl.