Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'Bevrijdingsvuur' met legervoertuigen

HEERHUGOWAARD - Ook dit jaar wordt traditiegetrouw door de atletiekvereniging HERA het 'Bevrijdingsvuur' uit Wageningen naar Heerhugowaard gebracht. De groep atleten krijgen in de nacht van 4 op 5 mei, om 24.00 uur, het 'Vuur' uitgereikt en brengen de fakkel hardlopend in estafettevorm naar Heerhugowaard.

De brandweer bestaat 150 jaar

Het 'Vuur' is het symbool voor leven in vrede en veiligheid. De verwachting is dat de groep met het 'Vuur' na een tocht van ongeveer twaalf uur in Heerhugowaard arriveert bij de familiekerk op 't Kruis. Dit zal zijn omstreeks half een. Na een korte ceremonie aldaar worden de atleten verder naar het Verzetsmonument aan de Oosttangent begeleidt door oude legervoertuigen.

Bevrijdingspop

Bij het Ravensbrück monument wordt de atletiekvereniging HERA officieel door de Burgemeester ontvangen. Na de plechtigheid en een welverdiende maaltijd, met koffie en broodjes, gaat de HERA groep verder door naar het Raadhuisplein en wordt 'Bevrijdingspop' het eindpunt. Het 'Vuur' wordt dan overgedragen aan de legervoertuigen die verder een rondrit door Heerhugowaard maken en op diverse aankomstpunten een stormlantaarn achterlaten.

Iedereen welkom voor bekijken legervoertuigen

Programma

Het programma is als volgt:10.45 uur ontvangst familiekerk op 't Kruis waarna om 11.00 uur de voertuigen een rondrit maken door Heerhugowaard. 12.30 uur is de aankomst bij de familiekerk op 't Kruis en 13.00 uur is de aankomst bij het verzetsmonument Ravensbrück aan de Oosttangent. Rond 14.00 uur is de aankomst bij Bevrijdingspop op het Raadhuisplein en om 14.45 uur arriveert de groep bij verzorgingshuis Hugo Waard, 15.15 uur bij De Raatstede en 15.45 uur is de aankomst Plaquette verzetsstrijders in Nieuwbouwwijk Broekhorn. Rond 16.15 uur is de aankomst bij gemeentehuis plein Parelhof/Coolplein.

Brandweer

Iedereen is welkom om de rondrit te volgen en kinderen met ouders zijn welkom om de legervoertuigen te bekijken. Dit jaar gaat er ook een oude brandweerauto meerijden, de brandweer van Heerhugowaard bestaat 150 jaar. De chauffeurs zijn trots op hun auto's en heel bereidwillig het een en ander te vertellen. Uiteraard mogen kinderen, voor een leuke foto, in de voertuigen zitten. Bij het Gemeentehuis op het plein Parelhof en het Coolplein wordt hier nog wat meer de tijd voor genomen.

Afbeelding