Nabil Akaazoun scoorde tegen FC Eindhoven in de eerste helft een belangrijke treffer. (Foto: Sander Kaaij).

Fantastische zege voor FC Marlène

HEERHUGOWAARD – In de seizoenen dat FC Marlène de landstitel konden binnenhalen, waren de tribunes van sporthal Waardergolf tot de laatste plaats bezet. Ook afgelopen vrijdag, in de eerste halve finale tegen FC Eindhoven was zo'n zelfde sfeer voelbaar.

Volle tribunes, supporters van FC Eindhoven met toeters, bellen en vlaggen. Een heerlijk voetbal sfeertje. Om uitzicht te hebben op een finaleplaats moest FC Marlène in ieder de eerste halve finalewedstrijd winnen en dat gebeurde ook. In een thrillerachtige sfeer stond er bij het laatste fluitsignaal 7-6 op het scorebord. Het was zeker geen gemakkelijke overwinning voor de thuisclub. In de eerste helft stond FC Marlène na achttien minuten met 0-2 achter. Met nog twee minuten te gaan kwam de thuisploeg goed terug door treffers van Nabil Akaazoun en een goed ingeschoten strafschop door Mo Attaibi. De tweede helft was amper drie minuten oud toen uitblinker Stefan Dol met een hard en laag schot doeltreffend uithaalde. De vreugde was van korte duur, toen een fanatiek spelend FC Eindhoven tweemaal scoorde. FC Marlène keek niet lang tegen de achterstand aan, toen Jordy Cretier, staande op de doellijn de meer dan verdiende gelijkmaker scoorde. Amper een minuut later weer een achterstand voor FC Marlène, dat gelukkig een in topvorm verkende Stefan Dol in de gelederen had. Zijn tweede treffer betekende de gelijkmaker (5-5) en dat betekende een verlenging van twee keer vijf minuten. In de eerste verlenging scoorde Dol tweemaal en FC Marlène leek op een knappe zege af te stevenen. Intussen moest ook doelman Peter Rozenbeek nog eenmaal een treffer toestaan: 7-6. Komende zaterdagmiddag, 4 mei, speelt FC Marlène om 15.30 uur uit tegen FC Eindhoven.