Het Ritmisch Koor gaat er een mooie kerstnachtviering van maken.
Het Ritmisch Koor gaat er een mooie kerstnachtviering van maken. (Foto: Aangeleverd)

Ritmisch Koor zingt met Kerstmis

HEERHUGOWAARD-De NOORD - 'Kerst, een open deur?!' is dit jaar het thema van de kerstviering met het Ritmisch Koor Heerhugowaard-De Noord. Het koor zingt weer in de Kerstnacht in de Heilig Hart kerk in De Noord.

Die viering begint om 22.30 uur, maar voor de viering begint, kan men in de kerk al genieten van diverse kerstliederen, afgewisseld met kerstgedachten. Met Kerstmis in het vooruitzicht, is het weer een drukke tijd voor Ritmisch Koor Heerhugowaard-De Noord. Niet alleen zingt het koor tijdens de kerstnacht, maar ook tijdens een kerstconcert in het Forum. Inmiddels staan alle repetities in het teken van het kerstrepertoire. Naast de traditionele kerstliederen is er ook onder meer het lied 'When a Child is Born' met een Nederlandse tekst, een bewerking van 'Gloria' van U2 en een instrumentale versie van 'Happy Xmas (War is over)'. Verder verrast drummer Jan de Wit de mensen met zijn kwaliteiten op bugel tijdens het lied 'Wij komen tezamen'. Het koor zingt tevens tijdens een kerstconcertje in het Forum, ook dan onder de enthousiaste leiding van dirigente Trudi Hand. In de kerstnachtviering gaat Pastoor Tilma voor.

Het Ritmisch Koor bestaat in 2020 35 jaar en wordt gevormd door een enthousiaste groep zangers en muzikanten. Elke maandagavond is het altaar in de Heilig Hart Kerk gevuld met leden die graag zingen en komen repeteren. Het koor werkt mee aan vieringen in de 'eigen' kerk, maar ook elk jaar in het ziekenhuis in Alkmaar, tijdens de Oogstdankdagviering in Heiloo en Lourdesvieringen. Het is een hechte groep die trouw repeteert en dat is ook te horen in de prachtige liederen en vieringen. Uiteraard zijn nieuwe leden altijd van harte welkom; kom gerust een keer vrijblijvend meezingen of luisteren!