Kom binnenkijken bij Campus Columbus!
Kom binnenkijken bij Campus Columbus! (Foto: Archief)

Open huis op Campus Columbus

HEERHUGOWAARD - Dalton kindcentrum Campus Columbus houdt dinsdag 24 september open huis. Dit is de plek voor kinderen van nul tot twaalf jaar om samen met anderen te groeien, te leren, te spelen, ontmoeten en alle talenten te ontwikkelen. Het hele jaar door.

Op de campus wordt Dalton kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en onderwijs georganiseerd. Het is een plek waar één professioneel team mooi onderwijs, opvang en opvoeding op elkaar afstemt en streeft naar maatwerk voor elk kind én gezin.

Een aparte afdeling binnen Campus Columbus heet OntdekTalent (OT). Het biedt een activiteitenaanbod voor alle kinderen op Campus Columbus. In een warme, kindvriendelijke omgeving wordt kinderen geborgenheid geboden en wordt gewerkt vanuit vertrouwen en de Daltonkernwaarden zelfstandigheid, samenwerken en verantwoordelijkheid.

Elke dag is op Columbus voor alle kinderen vanaf vier jaar gelijk en bestaat uit drie onderwijsblokken. Deze regelmaat wordt het vijf gelijke dagenmodel met continurooster genoemd. Ontdekkend leren is een werkwijze waarbij dankzij thema's en onderzoeksvragen de betrokkenheid van kinderen groot is. Kinderen worden gestimuleerd om vragen die ze hebben te onderzoeken en te beantwoorden.

In La Niña gaat het ontdekken verder in opvangtijd.

Campus Columbus: leren als ontdekkingsreis. Het kindcentrum is te vinden aan de Weegbree 2 in Heerhugowaard. Meer info en aanmelden op www.campuscolumbus.nl.