Peter de Nijs overleefde een hersentumor.
Peter de Nijs overleefde een hersentumor. (Foto: Vincentdevriesfoto.nl)

'Stop hersentumoren'

LANGEDIJK - Om heel persoonlijke redenen organiseert Langedijker Peter de Nijs, samen met Stichting STOPhersentumoren, een evenement voor het goede doel: Stop Hersentumoren.

"Op veertienjarige leeftijd kreeg ik hoofdpijn, die door de jaren heen steeds erger werd", vertelt Peter. "Op mijn zestiende werd ik opgenomen in het ziekenhuis met een hersentumor. Op 19 juni 1969 werd ik geopereerd en op mijn 25e werd ik genezen verklaard. Dit jaar, op 19 juni, was dat vijftig jaar geleden en ik kan het nog steeds navertellen." En dat terwijl een hersentumor moeilijk te behandelen is. "Ik heb gewoon veel geluk gehad." Jaren geleden sloot Peter zich aan bij de Stichting STOPhersentumoren, uit behoefte aan lotgenotencontact. "Ook wilde ik iets doen voor mensen die niet zo veel geluk hebben gehad als ik. Of die nog dagelijks strijden. De stichting zet zich in voor onderzoek naar en genezing van deze ernstige ziekte. Daarom, en met mijn 'vijftigjarig overlevingsjubileum' in gedachte, organiseer ik samen met de stichting STOPhersentumoren zaterdag 5 oktober een evenement in en rond Museum BroekerVeiling."

Maarten van der Weijden

Die dag zijn er allerlei verschillende activiteiten. Hoofdgast is niemand minder dan sporticoon Maarten van der Weijden, die vertelt over zijn ziekte, het herstel en zijn positieve levenswijze. Klaske Hofstee, voorzitter van de stichting, verzorgt een lezing en vanaf 11.15 uur is er een Walk for brains door de prachtige omgeving. Na de lunch volgt een Sportclinic met Edwin Ooijevaar. Rond 15.00 uur neemt Van der Weijden het woord. Om 16.00 uur start de veiling voor het goede doel in het authentieke veilinglokaal. Er kan onder meer geboden worden op een kinderfeest voor tien personen, een verzorgde boottocht op een akkerschuit, een Solextocht voor acht personen, kaarten voor AZ en een Westfriese avond met Aris Bouwens. Aanmelden kan bij Peter via 06-13127283 of pcndenijs@gmail.com. Ondernemers die een product of dienst willen doneren voor de veiling kunnen contact opnemen via deze gegevens. Doneren? Stort een bijdrage op NL77 RABO 0346614007 ten name van P.C.N. de Nijs o.v.v. Stophersentumorendag of neem contact op met Peter.