Hera junioren B-jongens en -meisjes.
Hera junioren B-jongens en -meisjes. (Foto: Aangeleverd)

Topprestaties Hera-atleten in finales

HEERHUGOWAARD - De atleten van Hera streden afgelopen weekend op meerdere fronten mee op landelijk niveau. Zo behaalden de jongens junioren B in Zwolle de derde plaats in hun finale; een geweldige prestatie. De meisjes behaalden een keurige vijfde plaats.

Promotie voor vrouwen-seniorenploeg

Individuele podiumplaatsen waren er voor Jeff Tesselaar (derde op de 400 meter) en Sebastiaan Bonte (winnaar bij zowel het kogelstoten als het discuswerpen). Op de afsluitende estafette over 4x100 meter kwam het Hera-kwartet als tweede over de finish. Bij de meisjes behaalde Noa Verduin een tweede plaats bij het speerwerpen. Femke Jonker werd derde bij het verspringen en Isa Kollé haalde zowel bij het kogelstoten als het discuswerpen het brons binnen.

Promotie dames

De senioren van de Heerhugowaardse atletiekvereniging Hera streden bij GAV Hilversum om promotie en degradatie. De vrouwen van Hera deden het uitstekend; met een vierde plaats dwongen ze promotie af naar de eerste divisie.

Het door ziekte en blessures geplaagde herenteam eindigde als achtste.

Werpnummers

Topprestaties bij de vrouwen werden geleverd door eerstejaars B-junior Julia Jongejeugd (tweede op de 100 meter horden en derde op zowel de 400 meter horden als bij het hoogspringen). Dat Hera sterk is op de werpnummers bleek nog maar weer eens: Robin Post en Jessica Schilder wonnen respectievelijk het kogelslingeren en -stoten. Femke Jonker (eerstejaars B-junior) werd derde bij het hink-stap-springen.

Ronald Dekker

Bij de mannen viel vooral Ronald Dekker op met een tweede plaats op de 400 meter (in een persoonlijk record) en de 400 meter horden. Eddy Cardol behaalde een tweede plaats met de kogel en B-junior Jeff Tesselaar werd eerste bij het verspringen. Romello Christiaan sprintte naar een eerste plaats in de eerste serie op de 100 meter en een eerste plaats op de 200 meter in de tweede serie.

Masters-atleet Ruud Beerepoot grijpt op de EK net naast de prijzen

Vierde plaats Beerepoot

Hera-master Ruud Beerepoot (H50+) is tijdens het Europees kampioenschap voor Masters in Venetië (Italië) op de 5.000 meter keurig vierde geworden in een tijd van 16.23,29 minuten. De andere Nederlander Patrick Kwist behaalde de zilveren medaille in een tijd van 15,32.91 minuten.

Kijk voor alle uitslagen op www.atletiek.nu. Meer over atletiekvereniging Hera is te vinden op www.avhera.nl en op de Facebookpagina van de vereniging.