Inspiratiedag als bruisende kick-off van nieuw amateurprogramma Cool

Vervolg van de voorpagina

"Veel verenigingen kampen met ledenverlies of beschikken niet over voldoende kennis of middelen om een succesvol optreden neer te zetten", aldus John Snoek, programmeur van Cool. "Met de Inspiratiedag voor de amateurkunst willen we handvatten bieden aan iedereen die zich op (semi-)amateurniveau bezighoudt met kunst en cultuur om zich artistiek en zakelijk te ontwikkelen en de grenzen en mogelijkheden te verkennen. Dat doen we met professionals uit het vak, die inspirerende en interactieve presentaties geven over diverse onderwerpen."

Onuitwisbare indruk

"Zo vertelt Karin Bloemen hoe je altijd een onuitwisbare indruk kunt achterlaten op het podium, laten licht- en geluidstechnici Jelle van Setten en Jan Kortbeek zien hoe je met minimale middelen maximaal effect creëert tijdens je optredens, vertelt Carl van der Horst (Director European Affairs van Tata Steel) hoe je subsidies en sponsors binnen kunt slepen en vertelt componist Merlijn Twaalfhoven over zijn spraakmakende projecten waarbij verenigingen en inwoners samen voor een enorme impact zorgen in hun dorp of stad. Daarnaast zijn er optredens van lokale talenten waaronder diverse bandjes, singer-songwriters en dansers van Gottamove."

Speeddates

"Eén van de doelen van de Inspiratiedag is om in contact te komen met de amateurs, om hún ideeën te horen om zo het plan verder te ontwikkelen", licht Lineke toe. "Wat leeft er bij hen, waar hebben zij behoefte aan, welke wensen hebben ze. Tal van problemen kunnen de artistieke plannen belemmeren. Voor dat soort uitdagingen willen wij denkrichtingen bieden." Behalve het eerder genoemde programma zijn er die dag speeddates met bedrijven, wethouders John Does van Heerhugowaard en zijn collega Nils Langedijk van Langedijk, medewerkers van een groot landelijk fonds en medewerkers van Cool. Op verschillende momenten die dag zijn er optredens van amateurs op het podium in Café Cool.

'Amateurkunstroute'

Lineke: "In juni, tijdens de landelijke Iktoon-campagne, kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht, want dan willen we een dag organiseren waarbij het publiek tijdens een route door Heerhugowaard en omgeving - vergelijkbaar met de Atelier- en Kunstroute - op diverse bijzondere locaties wordt getrakteerd op een optreden, demonstratie of concert. De hele maand juni komt in het teken te staan van 'Iktoon'-activiteiten. Hoe we dat verder gaan vormgeven, bepalen we graag in samenspraak met de verenigingen, amateurkunstenaars en -muzikanten zelf."

Aanmelden

Of je nu bij een musicalvereniging, koor, orkest, dansschool of schilderclub bent aangesloten; alle leden van amateurverenigingen zijn welkom. Oók iedereen die niet is verbonden aan een vereniging maar zich wel actief bezighoudt met kunst en cultuur en graag geïnspireerd wil worden kan zich inschrijven. Deelname aan de Inspiratiedag is gratis en is inclusief koffie of thee en versnaperingen.

Graag vóór 23 september aanmelden via info@coolkunstencultuur.nl.