De Heerhugowaardse Sietske Visser in actie op NK 2019 in Ulvenhout.
De Heerhugowaardse Sietske Visser in actie op NK 2019 in Ulvenhout. (Foto: Aangeleverd)

Zilver voor handboogschutter Sietske Visser

ULVENHOUT - Op het Nederlands kampioenschap handboogschieten heeft Sietske Visser zilver gehaald in de Olympische discipline recurve voor dames.

Aan het NK in Ulvenhout deden 106 handboogschutters mee in diverse disciplines. Visser stootte met speels gemak door alle voorrondes en trof in de finale haar teamgenootje tijdens de afgelopen wereldkampioenschappen, Gaby Bayardo. De finalerondes bij het handboogschieten worden geschoten volgens het set-systeem, waarbij twee handboogsporters het tegen elkaar opnemen in vijf sets van elk drie pijlen. Een gewonnen set levert twee punten op; de eerste sporter met zes punten gaat door naar de volgende ronde. Bayardo bleek in de finale het beste te kunnen omgaan met de in kracht toegenomen wind, nam al snel een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf en was oppermachtig. Ze won met 7-1. Voor Visser was er een prachtige zilveren plak.

HBS de Waert

Sietske Visser is lid van HBS de Waert in Heerhugowaard. De vereniging waar ook NK deelnemers Thomas de Jong, Freek Blinkhof en Raymond Brink lid van zijn. In de Olympische discipline behaalde Thomas de Jong in zijn eerste nationale kampioenschap bij de zeventiende plaats; samen met Visser werd hij in de teamwedstrijd zevende.

In de compound discipline behaalde Freek Blinkhof de negende plek en Raymond Brink de zeventiende. Ook zij werden als team zevende.