Samen lezen op De Vaart.
Samen lezen op De Vaart. (Foto: Archief)

De Vaart voor opvang en onderwijs

HEERHUGOWAARD - De Vaart, daar wil je zijn. Iedereen hoort er bij. Kinderen houden van spelen, maken graag samen plezier, zijn nieuwsgierig en leergierig. Dat kan allemaal op De Vaart; of ze nou nul jaar zijn of twaalf. Met volop aandacht voor creativiteit en sport onder schooltijd en bij de opvang.

Het enthousiaste en betrokken team en de kinderen maken elke dag samen tot een bijzondere en leerzame dag.

Directeur van het Kindcentrum Annemiek Ruiter vertelt enthousiast: "We zijn er trots op te kunnen zeggen dat alle kinderen op De Vaart goed leren lezen en een rijke omgeving en aanbod krijgen om leesplezier te kunnen ervaren. We geven veel aandacht aan taal en woordenschat. We hebben bijvoorbeeld 'Boekstart' voor de nul- tot vierjarigen en hun ouders, onze eigen bibliotheek en een zwerfboekenkast met boeken om mee te nemen naar huis. Maar ook de resultaten voor rekenen zijn bovengemiddeld."

Ouders en personeel hebben zeggenschap in de Vaartraad. Daar worden onderwerpen over opvang en onderwijs besproken en gezamenlijk besluiten genomen. Het gaat lekker op De Vaart, het kindcentrum dat in december alweer tien jaar bestaat!

Kindcentrum De Vaart is te vinden aan de Standerdmolen 2-8 in Heerhugowaard. Meer weten? Bel 072-5716498 of kijk op www.kindcentrumdevaart.nl.

Afbeelding