'Elk kind heeft recht op een goede start', aldus Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen.
'Elk kind heeft recht op een goede start', aldus Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen. Foto: Archief

Stapelweek bij Stichting Babyspullen

HEERHUGOWAARD - Stichting Babyspullen aan het Nijverheidsplein 2F houdt maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober een stapelweek. De stichting verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van die via diverse hulpverleningsinstanties gratis verstrekt worden aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

"In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes", aldus oprichtster Marjolijn Hermus. "Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start."

Dagje meehelpen

Marjolijn: "Stichting Babyspullen kan baby's en (aanstaande) ouders alleen helpen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Daarom zijn wij altijd op zoek naar mensen die ons team willen komen versterken. In de week van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober houden we daarom een stapelweek; de hele week zijn belangstellenden van 09.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het pand aan het Nijverheidsplein 2F om vrijblijvend een keer mee te helpen met het sorteren van binnengekomen babyspulletjes. Kom alleen of met een groepje vrienden, buren of collega's. U maakt ons daar heel blij mee en wellicht ontdekt u dat u dit wel vaker wilt doen. Op maandag en dinsdag is men ook welkom tussen 12.30 en 15.00 uur, en op dinsdag en donderdag tevens van 19.15 tot 22.00 uur. Wij zorgen voor stapels lekkere hapjes bij de koffie en samen maken we er een stapelgezellige week van!"

Meehelpen? Mail dan een berichtje naar info@stichtingbabyspullen.nl. Kijk voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl.