Paul Appelman (rechts): ''We zijn een echt familiebedrijf. We doen het samen.''
Paul Appelman (rechts): ''We zijn een echt familiebedrijf. We doen het samen.'' (vincentdevriesfoto.nl

Wereldse tapas in nieuw interieur

HEERHUGOWAARD – Restaurant La Vida in Heerhugowaard is al tien jaar populair in de hele regio. De kwaliteit van het eten, de liefde waarmee gekookt en gewerkt wordt, én nu ook het vernieuwde interieur dragen daaraan bij. ''Onze uitstraling paste niet meer helemaal bij het eten dat we serveren'', legt eigenaar Paul Appelman uit. ''We besteden heel veel zorg en liefde aan het eten en de presentatie daarvan, dan moet het interieur van je restaurant daar wel bij passen.'' Rodi nam een kijkje in de nieuwe zaak.

"Ons restaurant was altijd al gezellig, maar na tien jaar was het ook een beetje oubollig geworden en toe aan vernieuwing,'' knipoogt Paul Appelman, samen met chef-kok Ate Hoogeland en manager Lisa Smeulders al ruim tien jaar een van de vertrouwde gezichten achter hét tapasrestaurant van Heerhugowaard La Vida. Atè voegt daar aan toe: ''Het allerbelangrijkste blijft de kwaliteit, daar komen gasten uiteindelijk weer voor terug, maar het oog wil ook wat. We horen vaak dat het zo mooi is geworden en dat geeft enorme voldoening.''

Zitten en genieten

Trots laten Paul en Atè hun vernieuwde restaurant zien. Er staan overal nieuwe stoelen en tafels. "Nu ook halfhoge tafels en een ronde voor zes personen," zegt Paul. De grote bruine bar is vervangen voor een lichte, mintgroene, waardoor de uitstraling veel frisser en hipper is. Sfeervolle verlichting, nieuwe verf, behang en decoratie maken het af. Lisa: "Het klopt nu meer. Het is zo gezellig, echt een plek waar je lekker wilt zitten en genieten. En dat is het gevoel dat wij mensen willen geven."

Wereldse tapas

De term tapas klopt nog maar deels, de term 'werelds' is nu meer op z'n plaats. Chef Atè houdt van afwisseling en avontuur en laat zich inspireren door bijvoorbeeld de Aziatische keuken, maar ook typisch Hollandse seizoensproducten komen aan bod. "Ons geheim is dat het eten altijd met liefde en creativiteit wordt klaargemaakt. Zelfbedacht, gemaakt, ontwikkeld en van pure kwaliteit. De manier van eten, lekker rustig tafelen en samen genieten van veel verschillende kleine gerechten, dát is nog wel de Spaanse tapas-stijl." Kom ook langs bij La Vida. ''We zijn een echt familiebedrijf en erg op elkaar ingespeeld. Chef-kok Atè is van topniveau, en dat straalt over op iedere werknemer. Dat is mooi om te zien. Lekker tafelen en genieten van heerlijk eten, daar gaat het ons al tien jaar om, en zo gaan we door'', aldus het team achter La Vida.

Meer weten en reserveren: 072-5716063. Restaurant La Vida, Middenweg 176. Zie ook restaurantlavida.nl.

De heerlijke hapjes van La Vida