Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kleiner Wonen

Kleiner Wonen is dé nieuwste trend. Ook wij zijn deze uitdaging aangegaan. En we kwamen er al snel achter; kleiner wonen lukt niet met het opruimen van je zolder alleen.

Het begon bij ons met het mooie massieve teakhouten dressoir. Dat zou toch zeker mee kunnen naar ons nieuwe huisje en zou prima passen in de slaapkamer. De verhuizer, die vooraf een kijkje kwam nemen, hielp ons uit de droom: 'Dat gaat echt niet door het trapgat passen hoor!' Even slikken en daar ging ons mooie dressoir op Marktplaats.

Maar die robuuste tuintafel moest zeker mee verhuizen. Tot de tuinman met zijn ontwerp liet zien dat de tafel eigenlijk te groot was voor dat kleine tuintje. Dus volgde ook de tuintafel via Marktplaats naar een nieuwe bestemming.

Daarna volgde de hoekbank, want de radiator stond in de weg en de hoek was daardoor in het nieuwe huis net iets te breed. Oeps, dat was echt slikken. Die bank zat zo lekker en we konden zo relaxed voor de tv hangen.

De grote eettafel van 2.20 meter lang overleefde alle plannenmakerijen over indelingen, want die ging zeker passen. En hij past ook. Inmiddels verhuisd, zitten er we er graag aan. Nadeel is alleen dat die grote tafel echt niet staat in die kleine woonkamer.

Kleiner wonen is soms een uitdaging en afscheid nemen van spulletjes waar je aan gehecht bent. Sommigen twijfelen of wij er aan kunnen wennen. Maar wij weten het zeker: we houden nu al van dit knusse mooie huisje, waar alles een eigen plekje krijgt, functioneel en praktisch is ingericht en toch gezellig is.

En als familie of vrienden komen eten, schuiven we die nieuwe kleinere eettafel gewoon uit.


Margreet Hoek