FC Marlene kwam tegen ZVV Volendam niet verder dan een 5-5 gelijkspel.
FC Marlene kwam tegen ZVV Volendam niet verder dan een 5-5 gelijkspel. (Foto: Sander Kaaij).

FC Marlène klaar voor play-offs

HEERHUGOWAARD – In de laatste competitiewedstrijd in de eredivisie zaalvoetbal stonden vrijdagavond 12 april FC Marlène en ZVV Volendam tegenover elkaar in sporthal Waardergolf. Voor beide teams stond er niets meer op spel in deze Noord-Hollandse derby, die eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Volendam stond veilig en FC Marlène had de vierde plek al in handen. De ploeg van coach Anand Jagdewsing wilde graag de vierde plaats behouden, omdat dan Eindhoven de tegenstander zou worden in de eerste halve finale van de play-offs. Omdat nummer drie, Futsal Apeldoorn, zijn laatste wedstrijd verloor van Feyenoord Futsal (1-2), eindigden FC Marlène en Futsal Apeldoorn met een gelijk aantal punten. Omdat de Apeldoorners een beter doelsaldo hebben (+37 om +27) zijn zij derde geworden in de eindstand en FC Marlène vierde.

Hoogstandjes

FC Marlène en ZVV Volendam hielden elkaar de hele wedstrijd aardig in evenwicht. Daardoor werd het een wedstrijd zonder spanning, maar wel met af en toe aardige hoogstandjes. Stefan Dol werd met twee treffers de topscorer namens de thuisclub. De andere treffers kwamen van Nabil Akaazoun, Mo Attaibi en een eigen Volendamse treffer.

Eerste halve finale

De voorbereiding op de eerste halve finale, vrijdag 24 april thuis in sporthal Waardergolf, kan beginnen. De return is zaterdag 4 mei in Eindhoven. De wedstrijd begint dan, vanwege Dodenherdenking, om 15.30 uur. Mocht er een derde wedstrijd nodig zijn om de beslissing te brengen, dan wordt die 6 of 7 mei gespeeld.