Toptoernooi schoolvoetbal

HEERHUGOWAARD - De winnaars zijn bekend. Zes dagen schoolvoetbal zorgden voor een fantastische happening. Er deden dit jaar 96 teams mee.die gezamenlijk twintig basisscholen vertegenwoordigden. Zowel bij de meisjes als bij de jongens waren er teams van de groepen 5/6 en 7/8. Scheidend wethouder Jan van der Starre heeft zowel woensdag als vrijdag de prijzen uitgereikt; vrijdag kreeg hij daarbij assistentie van de directie van hoofdsponsor Multimate.

Alle teams hebben eerst via een pouleindeling voorronden gespeeld. Op de finaledag werd een knock-out systeem gehanteerd. Na veel sportieve strijd won de Atalanta bij de jongens groep 5/6 door Campus Columbus met 7-1 te verslaan. Bij de meisjes was het spannender. Hier won De Boomladder van De Hasselbraam met 3-2. Bij groep 7/8 was bij de jongens ook sprake van een klassenverschil: De Reflector won met 4-0 van De Zonnewijzer, terwijl bij de meisjes De Zeppelin een 1-0 zege tegen De Hasselbraam uit het vuur sleepte.

Een woord van dank namens de organisatie is wel gepast. Dankzij hoofdsponsor Multimate, gemeente Heerhugowaard, Jos Kamp Assurantien/Regio Bank en Albert Heijn Middenwaard hoefden de scholen niets te betalen en kregen zowel de scholen als de kinderen een aandenken. Dank ook aan de EHBO en aan alle scheidsrechters. De kantine en de keuken zijn alle zes speeldagen gerund door leerlingen van het Horizon College, geweldig! KSV leende een aantal doelen uit en SVW en de mensen van die club waren een geweldige gastheer.