40 Kilometer wandelen door het holst van de nacht om geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling.
40 Kilometer wandelen door het holst van de nacht om geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling. (Foto: Stichting Vluchteling)

Leerkrachten lopen voor vluchtelingen

HAARLEM - Haarlem is in de nacht van 15 op 16 juni het decor van de finish van de Nacht van de Vluchteling. De nachtelijke looptocht van 40 kilometer start voor het derde jaar in Amsterdam, de finish in Haarlem is voor het eerst. Haarlemse leerkrachten lopen mee om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Nacht van de Vluchteling

Vele honderden deelnemers vertrekken klokslag middernacht vanaf de Westergasfabriek om de volgende ochtend te finishen bij het Haarlemse Stadsstrand de Oerkap. Zo ook een team leerkrachten van de Internationale Taalklas, een school voor nieuwkomers in Haarlem en omgeving. "Wij werken met kinderen van over de hele wereld. Sommigen zijn vluchteling. Deze kinderen hebben het geluk dat ze hier onderdak, onderwijs en te eten hebben. Dit geldt niet voor de kinderen die nog in een vluchtelingenkamp zitten onder mindere omstandigheden. Voor hen lopen wij mee."

Na de start gaat de route richting Amsterdamse Bos en langs de ringvaart rond de Haarlemmermeerpolder. Via Zwanenburg en Halfweg passeren de lopers de polders en het groene Haarlemmerliede. Na aankomst in Haarlem gaat de route langs de Veerplas en de Binnen Spaarne tot aan de finish: De Oerkap aan het Spaarne.

Vaste supporters Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Vorig jaar werd 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers. Hiermee biedt Stichting Vluchteling hulp aan 100.000 vluchtelingen in Colombia, Myanmar en Ethiopiƫ. Info en aanmelden voor de Nacht van de Vluchteling:

www.nachtvandevluchteling.nl