De PvdA-delegatie bezoekt een kas die ooit de trots van het dorp Rijsenhout was.
De PvdA-delegatie bezoekt een kas die ooit de trots van het dorp Rijsenhout was. (Foto: PR)

Gedeputeerde Adnan Tekin bezoekt Rijsenhout

RIJSENHOUT - PvdA-gedeputeerde Adnan Tekin bracht 15 maart met een aantal Statenleden een werkbezoek aan Rijsenhout op uitnodiging van de Dorpsraad en Regiegroep, in samenwerking met de Haarlemmermeerse PvdA-fractie.

De provinciale delegatie wilde zien waarom de agrarische bestemming van verschillende kassengebieden niet meer van deze tijd is. De groep bezochten een vervallen kwekerij, ooit de trots van het dorp. In deze tijd zijn kleine kwekerijen niet meer levensvatbaar. De provinciebestuurders schrokken van de aanblik.

In Rijsenhout is behoefte aan kleinschalige woningbouw, met name voor ouderen, jongeren en gezinnen. Het dorp vergrijst, scholen en verenigingen krimpen en jongeren vertrekken, omdat er geen betaalbare woonruimte zijn. Naast de landelijk opgelegde bouwbeperking vanwege Schiphol, is het standpunt van de provincie, niet bouwen in landelijk gebied, ook een sta-in-de-weg voor woningen op de grond van de vervallen kassen. Adnan Tekin, lijsttrekker van de provinciale PvdA, wond er geen doekjes om. 'Dit moeten we kunnen regelen. De bestemming moet van Glastuinbouw naar Binnenstedelijk Gebied.'

Ook met betrekking tot het Luchthaven Indelings Besluit zet Tekin zich in voor de kernen in Haarlemmermeer die hierdoor worden beperkt. Naast Rijsenhout is dat Zwanenburg.