Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Informatie avond over zelf gekozen levenseinde

NIEUW-VENNEP - Voor iedereen die meer wil weten over wat wel en niet mogelijk is op het gebied van een zelfgekozen levenseinde, verzorgt Loft Uitvaartbegeleiding een informatieavond woensdag 27 maart.

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) verzorgt Loft Uitvaartbegeleiding samen met Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer een lezing over dit onderwerp. De luisteraars worden geïnformeerd over de keuzemogelijkheden aan het einde van het leven. Ook wordt ingegaan op verschillende begrippen, zoals het onderscheid tussen palliatieve sedatie en euthanasie én de wettelijke (on)mogelijkheden.

Wat houdt een wilsbeschikking in? Wat zijn de verschillen? Wat is de wettelijke status? Ook deze vragen komen aan de orde. Een vertegenwoordiger van NVVE, de organisatie die er is voor iedereen die waardig wil sterven, geeft de lezing. De NVVE wil een optimale en vooral waardige uitvoering van de euthanasiewet.

De informatieavond is van 19.30 tot 21.00 uur in Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer aan de Hoofdweg 1100. Vanaf 18.45 uur biedt het crematorium de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Toegang is vrij. Bij binnenkomst is er koffie en thee. De aanwezigen krijgen volop mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelden: info@loftuitvaartbegeleiding.nl of 06-20380224.