De Al Dublin Band.
De Al Dublin Band. (Foto: Jorg)

Vennip Live luidt lente muzikaal in

NIEUW-VENNEP - Dé bandjesavond van Haarlemmermeer is een keer in de maand in het Pier Kafé. Donderdag 21 maart staan drie muzikale acts geprogrammeerd voor het open podium voor bandjes van Haarlemmermeer: Relaxing with Bill, Stixs en Al Dublin Band.

Relaxing with Bill staat 20.00 uur op het podium en is de langst bestaande band van Pier K. Al meer dan twee decennia speelt deze band jazz en latin, in voor de band gemaakte arrangementen. De formatie is een stageband met vijf saxen, een trombone en een swingende ritmesectie. Zangeres Martie van Kampen maakt de band compleet.

Om 21.00 uur is het de beurt aan Stixs, een vijfmans-formatie die het als een uitdaging ziet om niet alledaagse blues, r&b, pop en jazzy nummers op eigen wijze te coveren. Het repertoire en genre zijn breed, van Tina Turner tot U2, van Boz Scaggs tot Kings of Leon en van Marc Brussard tot Radiohead. Een mengeling van swing, rock en easy listening.

Na een jamsessie klikte het zo goed dat King en Al besloten samen een band te vormen. Na 2 jaar zoeken naar de juiste bassist en leadgitarist sloten Hans en Jørgen aan. Dit bleek dé formule voor de Al Dublin Band, toen nog Strange Weather Rising. Sinds 2018 is ook Henk van de partij. De band speelt stevige rock, afgewisseld met ballads. Niet alleen de bekende classics, maar ook de meer of minder verborgen pareltjes van bijvoorbeeld Thin Lizzy, Rory Gallagher en Tom Petty komen voorbij. De heren van de Al Dublin Band tonen een behoorlijke podiumervaring en hebben veel interactie met het publiek. Deze band speelt vanaf 22.00 uur.

Vennip Live is een initiatief van Pier K en is in het Pier Kafé. Toegang is vrij. www.pier-k.nl