Op het Wereldplein is een 'Chinese Muur' gebouwd.
Op het Wereldplein is een 'Chinese Muur' gebouwd. Foto: Stichting Het Wereldplein

Ook in Haarlemmermeer gingen vele handen uit de mouwen voor NLdoet

HAARLEMMERMEER - NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook in Haarlemmermeer zijn vele vrijwilligers vrijdag 15 en zaterdag 16 maart bezig geweest met het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin.

Weer enigszins spelbreker

Iedereen kon zich via www.nldoet.nl aanmelden voor een klus naar keuze. In elke kern in de gemeente werden wel extra handen gezocht. Het weer zat helaas wat tegen. Regen en een snijdende wind zorgden hier en daar voor het uitstellen of aanpassen van verschillende klussen.

Onze fotograaf Rowin van Diest deed een rondje door het verspreidingsgebied van Nieuwsblad Haarlemmermeer. Ook ontvingen wij via de mail en Facebook diverse NLdoet-initiatieven.

Hiervan hebben wij een speciale NLdoet-pagina gemaakt.

Lees dus verder op pagina 5


Nieuwe huiskamer voor jeugd Nooduitgang in Lisserbroek

LISSERBROEK - Wethouder Marja Ruigrok heeft zaterdag 16 maart de 'Verdubbelaar' uitgereikt aan zeven jongeren van jongerencentrum De Nooduitgang in Lisserbroek. De jongeren willen hun centrum graag lichter en sfeervoller maken, om het nog gezelliger te maken.

Crowdfundingsactie Nooduitgang

Omdat daarvoor geld nodig is, zijn ze in februari gestart met de crowdfundingsactie 'Een huiskamer voor jongeren in Lisserbroek'. De actie is zaterdag geëindigd en de jongeren hebben hun doel gehaald.

De tieners van 12 tot 16 jaar oud uit Lisserbroek hebben het project zelf bedacht en uitgevoerd. Ze zijn aan de slag gedaan met het maken en verkopen van boterkoek, het geven van een dansworkshop en het bereiden van een vier-gangenmenu voor veertig gasten. Wethouder Ruigrok heeft lovende woorden voor de jongeren: 'Wat een goede ideeën, daar krijg je toch helemaal zin in? Aanstekelijk om de nieuwe pioniers van Haarlemmermeer te zien.'

Crowdfunding

Het digitale platform www.nieuwepioniers.nl is opgericht door Sportservice Haarlemmermeer, Maatvast en gemeente Haarlemmermeer. De website biedt inwoners een platform om hun project bekend te maken en daarvoor geld in te zamelen. Elke euro die de initiatieven ophalen, wordt door gemeente Haarlemmermeer verdubbeld.


Andere Blik op de Zaak met Foppe de Haan

HOOFDDORP - Elk voorjaar viert Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer de start van de lente met 250 lokale en regionale ondernemers. Tijdens een feestelijke, culturele avond krijgen zij een andere blik op de zaak en het zakendoen.

Voor deze derde editie van 'Andere Blik op de Zaak' komt dinsdag 26 maart de Friese Foppe de Haan langs in het Cultuurgebouw om de ondernemers mee te nemen langs zijn lange carrière.

Als trainer van succesvolle voetbalteams als SC Heereveen en Jong Oranje kan Foppe de Haan alles vertellen over teambuilding, motiveren en leiderschap. Op een ingetogen, maar daadkrachtige manier weet De Haan mensen te bewegen om het beste uit zichzelf te halen, waardoor een groep beter presteert.

Het besloten evenement is voor alle zakelijke relaties van Het Cultuurgebouw en voor de leden van MeerBusiness.

De jaarlijkse actie NLdoet brengt duizenden vrijwilligers op de been.