Volg ons op Facebook

HAARLEMMERMEER - Steeds meer lezers vinden de weg naar onze Facebookpagina. Dagelijks plaatsen wij hier nieuwtjes, uitgaanstips, foto's van lezers, oproepen en (goede doelen) acties. Ook gaan we deze pagina gebruiken voor een wekelijkse poll. Hiermee wachten we nog even tot we wat meer likes en volgers hebben, Deze poll komt dan elke week op woensdag om 12.00 uur op de pagina waarbij je je mening kunt geven over een actueel 'probleem'.

Ga dus snel naar www.facebook.com, vul in de zoekbalk 'Nieuwsblad Haarlemmermeer' in en kies voor 'volgen' of 'liken'.


Regionale finale Read2Me

HAARLEMMERMEER - In de podiumzaal van Bibliotheek Haarlemmermeer is vrijdagmiddag 22 maart de regionale finale van Read2Me, de voorleeswedstrijd voor brugklassen. De wedstrijd is toegankelijk voor de deelnemers en hun genodigden.

In Noord-Holland deden ruim 213 brugklassen mee aan Read2Me. Vrijdag treden zeven voorleeskampioenen uit de gemeente Haarlemmermeer voor het voetlicht. De kinderen zijn brugklassers en wonnen op hun school de Voorleeswedstrijd. Ze lezen een fragment voor uit hun favoriete boek en strijden daarmee om een plek in de Noord-Hollandfinale. Welke scholier doorgaat naar die volgende ronde ligt in de handen van de jury. De Noord-Hollandfinale is vrijdag 17 mei bij De Doelenzaal bij Bibliotheek Zuid Kennemerland in Haarlem.

Read2Me is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. Bibliotheek Haarlemmermeer is onderdeel van Het Cultuurgebouw.