Fietsenstalling bij station Noord.
Fietsenstalling bij station Noord. (Foto: Gemeente Amsterdam)

Nieuwe fietsenstalling

NOORD - Amsterdam heeft er een nieuwe fietsenstalling bij. De stalling bij de eindhalte van de Noord/Zuidlijn heeft plek voor 1300 fietsen. Elke eerste 24 uur is het parkeren gratis en er is ook plek voor bakfietsen en elektrische scooters. De tijdelijke fietsenstalling buiten, onder het metrospoor, sluit 25 maart. Dan zijn hier alleen nog scooters welkom.

Met deze nieuwe stalling zet de gemeente weer een belangrijke stap om fietsers de gelegenheid te geven hun fiets goed te parkeren. Zo houden we de openbare ruimte toegankelijk voor onder meer voetgangers. Wethouder Dijksma opent de fietsenstalling woensdag 10 april.

Adres: Termini 23 in Amsterdam. Open maandag tot en met vrijdag van 05.15 tot 01.25 uur, zaterdag van 06.15 tot 01.25 uur en zondag van 07.15 tot 01.15 uur. Een abonnement kost 75 euro per jaar, dit geeft geen garantie op een parkeerplek. Met abonnement kan men de fiets alleen parkeren in de fietsenstalling station Noord. Meer informatie op www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/fiets/gemeentelijke/.