Ibrahim Ozbay is weer aan het werk en wil dit iedereen laten weten.
Ibrahim Ozbay is weer aan het werk en wil dit iedereen laten weten. (Foto: Rodi Media)

Ibrahim terug in zijn Ozbay Gordijnen

Ibrahim terug in zijn Ozbay Gordijnen

NIEUW-VENNEP - Ozray Gordijnen in De Symfonie is dé gordijnspecialist. Ibrahim Ozbay biedt gordijn- en vitragestoffen in 20.000 kleuren en maakt gordijnen op maat. Daarnaast doet Ozbay aan kledingreparatie.

Negen maanden moest Ibrahim Ozbay zijn werk neerleggen, omdat hij ziek was. "Maar nu ben ik weer gezond. Ik wil mijn klanten laten zien, dat ik terug ben," vertelt de vriendelijke kleermaker met ruim 40 jaar ervaring.

Na de lagere school in Turkije ging Ozbay werken bij een kleermaker die hem de fijne kneepjes van het vak leerde. Als vakman kwam hij in 1979 naar Nederland. Hier breidde hij zijn kunnen nog verder uit, waarna hij in 2006 begon met zijn zaak. "Klanten komen hier graag. Als ze een keer geweest zijn, komen ze altijd terug."

Wanneer een klant voor nieuwe gordijnen langskomt, maakt Ozbay een uitgebreid praatje om te ontdekken wat ze zoeken. "Soms weten ze precies wat ze willen, dan geef ik alleen advies. Welke kleur zoeken ze? Met of zonder motief? Wat voor model? Vervolgens vraag ik wat voor andere spullen er staan om te zorgen dat alles met elkaar combineert. De klant heeft globale maten meegenomen en kiest model en stof. Ik maak een prijsopgave en wanneer de klant akkoord gaat, ga ik de exacte maten opnemen. Dit is gratis. Daarna bestel ik de stof waarna ik de gordijnen vervaardig. Tot slot hang ik, samen met mijn zoon Ufuk, de gordijnen op."

Ook maakt Ozbay kussens. "Tuinkussen, kussens voor in de boot of bankkussens. Alles wat de machine kan stikken van alle soorten stoffen, kan ik maken."

Daarnaast zijn alle kledingreparaties welkom. "Ook in dat geval geldt, alles wat onder de machine past, is mogelijk. Daar vallen ook meubelhoezen onder van uitneembare stoel- of bankkussens."

Een afspraak maken is niet nodig bij Ozbay Gordijnen. De winkel is open ma 12.00-18.00 uur, di t/m vr 9.00-18.00 en za 9.00-17.00 uur.

Ozbay Gordijnen
Kledingreparatie & Stomerij
Venneperhof 40 Nieuw-Vennep
0252-621 650
www.ozbaygordijnen.nl