Zijn groenten ook zonder verpakking vers te houden?
Zijn groenten ook zonder verpakking vers te houden? (Foto: Pixabay)

Praat mee over test met plasticvrije groenten

Praat mee over test met plasticvrije groenten

HAARLEMMERMEER - Op Facebook deelden wij een artikel van het AD over een test met plasticvrije groenten en fruit bij een Albert Heijn in Hoofddorp. En we vroegen naar de mening van onze volgers.

In het artikel van het AD staat dat Albert Heijn een test doet met een groente- en fruitafdeling zonder plastic. De supermarktketen wil zien hoe de 'blote' producten zich houden zonder bescherming. De proef, die een maand duurt, loopt in een vestiging waar honderd ongekoelde producten te koop zijn. AH wil het verpakkingsmateriaal in de winkels terugdringen met 25 procent in 2025. Vooral plastic is veel klanten een doorn in het oog, aldus AH.

Alle supermarkten zijn bezig de plasticberg te verkleinen. In totaal moet hij 20 procent lager, zo maakte de branche vorige maand via het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel bekend. Ook moeten de verpakkingen in supermarkten vanaf 2025 voor 95 procent recyclebaar zijn.

Wij plaatsten op Facebook: Wat vind jij? In een supermarkt in Hoofddorp wordt getest of het aanbieden van groenten en fruit zonder verpakking werkt. Goed idee? Of kansloos?

Diverse volgers gaven hierop al hun mening. Enkele van hun reacties:

Hans van IJzendoorn: "In zuidelijke landen in Europa hebben wij dit systeem van vers houden ruim 5 jaar geleden al gezien."

Katja Broeders: "Geweldig maar kansloos."

Conny van der Drift: "Super en zeker niet kansloos."

Wil je jouw mening ook geven? Ga naar onze Facebookpagina, 'Nieuwsblad Haarlemmermeer' en reageer op de post. Geen Facebook? Reageer via redactie.nhm@rodi.nl.