De aanleiding van de vechtpartij die start met wat geduw en getrek door twee spelers.
De aanleiding van de vechtpartij die start met wat geduw en getrek door twee spelers. Foto: Rowin van Diest

'Ik ben blij dat ik het kan navertellen'

'Ik ben blij dat ik het kan navertellen'

HOOFDDORP - Uiteindelijk lijkt hij er nog goed vanaf te zijn gekomen. Keeper Rowan van Ingen, die tijdens de massale vechtpartij bij de competitiewedstrijd UNO-Geel Wit in de zaterdag vierde klasse knock-out ging, liep 'slechts' een hersenschudding op.

Keeper knock-out na keiharde klap grensrechter

door Benny Ruff

Uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis wees dat uit. Daarbij ging de 24-jarige keeper van het Hoofddorpse UNO ook door een scan. "Ik heb verder nog wat pijn aan mijn kaak, maar die is niet gebroken," vertelt de onfortuinlijke Van Ingen: "Ernstig letsel is mij gelukkig bespaard gebleven. Ik ben blij dat ik dit kan navertellen. De dokter heeft aangegeven dat ik het de komende tijd rustig aan moet doen."

Dat laatste neemt Van Ingen zeker in acht. Zondag zou hij vanwege de scheidsrechterscursus van de KNVB die hij volgt, actief zijn, maar daarvan moet hij afzien. Van Ingen twijfelt zelfs of hij de cursus wel afmaakt. "Na wat ik heb meegemaakt, weet ik het niet meer zo zeker. Het heeft mij behoorlijk in de war gemaakt", aldus de UNO-doelman. Hij heeft zondag aangifte gedaan bij de politie.

Lees verder op pagina 3