Terwijl Rowan van Ingen buiten westen op het veld ligt, vallen zijn teamgenoten de dader - de grensrechter van de tegenpartij - aan.
Terwijl Rowan van Ingen buiten westen op het veld ligt, vallen zijn teamgenoten de dader - de grensrechter van de tegenpartij - aan. (Foto: Rowin van Diest)

"Ontsporing wedstrijd zag ik niet aankomen"

"Ontsporing wedstrijd zag ik niet aankomen"

Vervolg van voorpagina

UNO-doelman Rowan van Ingen had niet gedacht dat het duel met het Haarlemse Geel-Wit'20 zou uitmonden in een veldslag.

Van Ingen: "Daar was het de wedstrijd niet naar. Ik geloof dat er tot dat moment één gele kaart was gevallen. We waren net op een 4-3 voorsprong gekomen, toen het duel ontspoorde. Daarbij maakte een speler van UNO eerst een overtreding op een jongen van Geel-Wit. De scheids had ervoor gefloten en vervolgens zette die jongen zijn knie op de kin van mijn ploeggenoot die op de grond lag. Verschillende teamgenoten, en ik ook, zijn erop afgestormd."

Buiten westen

Uit beelden blijkt dat Van Ingen een schop kreeg van een tegenstander waarna hij terug schopte. De klap die de clubgrensrechter van Geel-Wit van achteren uitdeelde, kwam geheel onverwacht. Van Ingen ging neer en was enige tijd buiten westen.

Omstanders belden de hulpdiensten. Die waren met acht politieauto's en twee ziekenwagens snel ter plekke. De politie heeft de grensrechter van Geel-Wit, een 34-jarige man uit Haarlem, aangehouden. Deze heeft, volgens secretaris Erwin van Lent van Geel-Wit, een nacht op het politiebureau doorgebracht.

Van Lent: "Ik was niet aanwezig bij de wedstrijd, maar ben snel bijgepraat door anderen. We komen als bestuur nu snel samen om passende maatregelen te nemen. Ook bij ons is iedereen er kapot van. Onze clubgrensrechter, die tevens reservespeler is, voetbalt al vanaf de jeugd bij Geel-Wit. We vragen ons af hoe dit kon gebeuren".

Een video, gemaakt door Rowin van Diest, is te bekijken via:

https://youtu.be/bNpne5EL86c