De jeugd van Hawks in actie.
De jeugd van Hawks in actie. (Foto: Rugby Club Haarlemmermeer Hawks)

Rugbyclub Hawks gefocust op winst

Rugbyclub Hawks gefocust op winst

HOOFDDORP - Ondanks de voorbereidingen voor de komende verhuizing naar de nieuwe locatie laten de Hawks zich in Rugbyland nog van alle kanten zien.

De allerkleinsten, guppen en turven (5-7 jaar), hebben samen met de Benjamins (8-9 jaar) een toernooi in Amstelveen succesvol afgewerkt waarbij de vreugde van winst en verlies samen gingen.

De mini's (10-11 jaar) moesten helemaal naar Driebergen, maar verloren helaas beide wedstrijden, ondanks hun tomeloze inzet.

Winst

De thuisteams op zaterdag waren de cubs (12-13 jaar) en de junioren (14-15 jaar). Beide teams streden voor het kampioenschap waarbij de cubs in een kwalificatietoernooi alle winst naar zich toe trokken tegen Bredase rugbyclub en West-Friesland door mooi en sterk rugby onder een mooie lentezon.

De Hawks junioren waren daarna aan de beurt tegen Eemland die, door een aantal blessures, al snel drie spelers moesten missen. Bij rugby is het dan traditie dat er spelers aan elkaar uitgeleend worden, waarbij Hawks spelers tegen het eigen team gaan spelen. Uiteindelijk wonnen de Hawks junioren met 72-17. De ploeg staat momenteel eerste in de Shield poule C.

Vriendjesdag

Woensdagavond 3 april en vrijdagavond 5 april is er vriendjes en vriendinnetjesdag voor jeugd tot 13 jaar van 18.00 tot 19.30 uur.