Teleurstelling SV Hoofddorp in beker

Teleurstelling SV Hoofddorp in beker

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp is teleurstellend uitgeschakeld in het bekertoernooi. Het team van trainer Jethro Abram verloor verrassend met 1-2 van het twee klassen lager uitkomende Grasshoppers. De tegenstander uit Hoogwoud wist in blessuretijd de winnende treffer te maken.

Hoofddorp had gewaarschuwd moeten zijn. Juist in de achtste finale van het bekertoernooi mag je een tegenstander die veel lager uitkomt, nooit onderschatten. Abram zal dat vooraf zeker uitgesproken hebben.

In de eerste helft was Hoofddorp de sterkste, maar kon dit niet tot uitdrukking brengen in treffers. Vooral Sven Wierda, die normaal vrij scherp is in de afronding, kon enkele redelijke kansen niet benutten. Met rust stond het nog 0-0. Abram zal in de pauze zijn manschappen hebben meegedeeld dat ze met extra power moesten gaan spelen.

De tweede helft was echter amper begonnen of bij een hoekschop verdedigde de thuisploeg bijzonder slecht uit. De linksbuiten van Grasshoppers kon te makkelijk 0-1 scoren. Hoofddorp begon met een groot offensief. Het lukte echter maar niet om verschillende goede kansen doeltreffend af te ronden. Vlak voor tijd werd het door Jasmin Ramic dan toch nog 1-1. De fans gingen ervan uit dat het nog goed zou komen. Maar via een vrije trap kon de tegenstander toch op 1-2 komen. En wederom door slecht uitverdedigen.

Na afloop was de stemming bij Hoofddorp droevig. Een mooie kans om ver te komen in het bekertoernooi en daarmee deelname aan de KNVB beker te bereiken, met daarin alle profclubs van Nederland, was om zeep geholpen. Alle aandacht van Abram en zijn manschappen kan weer naar de competitie uitgaan.