Britse prog en English pub op festival

Britse prog en English pub op festival

HOOFDDORP - Poppodium Duycker maakt zich op voor de eerste festivaleditie van Prog Invasion, waarmee het een podium biedt aan de beste en breedste progressieve rock en metal uit steeds een ander land. Na drie edities met een voorhoede van Australische, Belgische en Duitse bands staat zaterdag 6 april een flinke overmacht aan Engelse progbands te popelen om het op te nemen tegen de Nederlandse progtroepen.

Eerste A British Prog Invasion XL

Tijdens A British Prog Invasion XL staan, tussen 14.00 en 0.30 uur, topacts geprogrammeerd in de grote zaal. Vijf acts die de frontlinies van de Engelse progressieve rock en metal vertegenwoordigen. Daartegenover drie acts die als de fine-fleur van de Nederlandse progressieve rock bekend staan.

Topacts

IO Earth is de headliner. Met het vierde album op zak is deze band hard op weg naam te maken in het proguniversum. De band heeft een onmiskenbare sound en wisselt gemakkelijk powerballads en hardrock met elkaar af.

Het avondprogramma wordt aangevuld met HeKz en Moonparticle. Het energieke derde album 'Invicta' van HeKz, met als ingrediënten Queen en Dream Theater, gooide hoge ogen in veel eindejaarslijstjes. Voor het debuutalbum 'Hurrican Esmeralda' vroeg Niko Tsonev hulp van Adam Holzman, Theo Travis en Craig Blundell. On stage bestaat de cast uit Tsonev zelf, Malcolm Mortimore achter de drumkit, Lee Spreadbury op toetsen en de verbluffende Belle Scar op zang.

De middag bestaat uit prog van de band GU-RU, die met een live primeur van hun debuutalbum komen, de frisse post-progpop van Kyros, de theatrale roaring-twentiesprog van The Dame en de symfonische rock from outer space van Milky Way Gas Station.

Het Duyckercafé wordt omgedoopt tot een Engelse pub, met pubfood en een pint of pale ale, en een mini-editie van Music Talks, waarin muzikanten door Patrick Lamberts van de Aardschok aan de tand worden gevoeld over carrière en creativiteit, inspiratiebronnen en toerbelevenissen. Verder zijn er muziekclinics, akoestische shows, signeersessies en een cd- en merchandisemarkt.

Te koop zijn tickets voor het hele programma en voor alleen de avond. Het café en de Music Talks zijn het hele festival zonder ticket gratis toegankelijk.

Programma

Café: 13.00-2.00 doorlopend English pub en Music Talks

Clinics: 18.45-19.15 Clinic door vocals Matt Young (HeKz) en 19.15-19.45 uur Clinic door guitar Niko Tsonev (Moonparticle, Steven Wilson)

Het programma in de zaal met de verschillende hierboven voorgestelde progbands is te vinden op: www.duycker.nl