De Kikkers lijdt een groot verlies tegen Strawberries.
De Kikkers lijdt een groot verlies tegen Strawberries. (Foto: Rowin van Diest)

Slechte dag voor hockeyploegen De Kikkers

Slechte dag voor hockeyploegen De Kikkers

NIEUW-VENNEP - Het was een slechte zondag voor de Mixed HockeyClub De Kikkers. De mannen verloren met 5-1 van Strawberries. Ook de vrouwen kwamen tegen Nieuwkoop niet verder dan een onterechte 2-3 nederlaag.

Bij de mannen was vooraf niet verwacht dat Strawberries zo sterk voor de dag zou komen. Deze tegenstander staat bijna onderaan en komt anders moeilijk tot scoren. De Reigers moest al snel accepteren dat het een moeilijke middag zou worden. En hoe ontevreden coach Peter Hortulanus ook was langs de kant, het bleef slecht gaan.

De nederlaag was terecht en De Kikkers blijft op de zevende plek staan.

Kansen verspeeld

De hockeyvrouwen van De Kikkers moesten het opnemen tegen het eerste damesteam van Hockeyclub Nieuwkoop. Coach Peter Paul van der Muijden zag dat zijn team te veel kansen verspeelde. De tegenstander ging beter met de kansen om en kon daardoor vaker tot scoren komen. De Kikkers blijft met deze nederlaag op de elfde plek staan. Dat is slechts een punt boven hekkensluiter Saxenburg.

Gouden Lisanne de Roever geeft hockeyclinic

Beter nieuws is er te melden over de komst van een bijzondere topsportster naar Nieuw-Vennep. Olympisch kampioene Lisanne de Roever geeft vrijdag 5 april een hockeyclinic. Zij won goud op de Olympische Spelen 2008. De opbrengsten zijn voor het goede doel: GEO goes Dutch. Dit project steunt Braziliaanse scholieren met een sportprogramma op school. Voor meer informatie www.teamsportservice.nl/haarlemmermeer, klik op 'GEO goes Dutch'.