Foppe de Haan spreekt tijdens Andere Blik op de Zaak.
Foppe de Haan spreekt tijdens Andere Blik op de Zaak. (Foto: Ton Hofstra)

Foppe de Haan inspireert in Cultuurgebouw

Foppe de Haan inspireert in Cultuurgebouw

HOOFDDORP - Het Cultuurgebouw vierde dinsdag 26 maart met MeerBusiness de start van de lente voor de ondernemers van Haarlemmermeer. Tijdens de culturele avond nam Foppe de Haan de gasten mee langs zijn indrukwekkende carrière als trainer van voetbalteams als SC Heerenveen en Jong Oranje.

Met zijn eigenzinnige en humoristische no-nonsense aanpak en Friese anekdotes wierp De Haan letterlijk een andere blik op de zaak. Aan de hand van vijf F's – Feeling, Functie, Future, Feedback en Fun – kreeg het publiek tips van het voetbalveld mee voor op de werkvloer. Met een gezonde dosis inspiratie en genoeg gespreksstof namen de ondernemers vervolgens deel aan een 'Flitsdate'. Zij stelden vragen en spraken met elf professionals, werkzaam in het culturele veld van Haarlemmermeer.

Arjen Davidse, directeur-bestuurder van Het Cultuurgebouw: "Fantastisch om te zien hoe de werelden van de ondernemers en culturele ondernemers eventjes één worden. Mooi ook om te horen wat die werelden allemaal voor elkaar kunnen betekenen."

"Zonder relatie geen prestatie", is de uitspraak van Foppe de Haan die Gerco Tolsma, directeur MeerBusiness, het meest is bijgebleven. "Helemaal MeerBusiness, het gaat om de kwaliteit van de relatie."

Het Cultuurgebouw is een ondernemende organisatie die bruist van de plannen en ambities om Haarlemmermeer te inspireren en te verrijken. De reden dat zij nauw samenwerkt met het regionale bedrijfsleven.

www.hetcultuurgebouw.nl