VriendenLoterij spekt clubkas

VriendenLoterij spekt clubkas

HAARLEMMERMEER - Een opsteker voor vele verenigingen in Haarlemmermeer. Dankzij hun achterban kwam er bij deze clubs in 2018 veel geld extra binnen voor de clubkas. De achterban steunt haar vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij.

De helft van ieder lot gaat naar de clubkas. Opbrengsten worden besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio.

Haarlemmermeer kende een aantal uitschieters. Zo haalde SV DSOV uit Vijfhuizen 5.886 euro op. VV Kagia uit Lisserbroek spekte de clubkas met 3.409 euro. Ook Miced Hockey Club De Reigers deed het goed met 1.762 euro. In Hoofddorp haalden twaalf verenigingen samen 17.280 euro op, waarvan de beste verkoper, VV UNO 5.191 euro verdiende. In Nieuw-Vennep deden vijf verenigingen mee die totaal 5.096 euro verdienden. Beste verkoper hier was Rhythmic Dreams Gymnastics Academy met 1.816 euro.

In Nederland genereren duizenden verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd. Clubs die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via:

www.vriendenloterij.nl/clubs