Door samen te bewegen, zitten mensen al gauw lekkerder in hun vel.
Door samen te bewegen, zitten mensen al gauw lekkerder in hun vel. (Foto: GezondOud)

"Gezond ouder worden wil iedereen"

"Gezond ouder worden wil iedereen"

REGIO - Zingende lijsters, de roffel van een specht en prachtige zonnestralen door de bomen. Mieke (65) springt op haar fiets met een grote lach op haar gezicht, tijd voor een uur sporten met GezondOud (GO).

Samen sporten verbindt

"Ik ga iedere week en het is elke keer weer optimaal genieten," vertelt Mieke. "Wanneer ik het hoekje om kom fietsen, ben ik altijd nieuwsgierig wie er verder allemaal zullen zijn. Inmiddels sport ik alweer ruim een half jaar bij GO en ik merk echt dat het me zowel mentaal als fysiek heel veel goed doet."

Constance Schuller en Esther Zoetmulder zijn medio 2018 gestart met een pilot in Zuid-Kennemerland om met 'senioren' buiten te sporten. Het viel hen op dat het aanbod voor senioren een beetje oubollig was en vaak in muffe gymzaaltjes plaatsvindt. Daar moest maar eens verandering in komen.

Social sport community

GO staat voor vitaliteit en sociale interactie en daarmee is GO dé eerste social sport community voor 60-plussers. Uiteraard is het doel van GezondOud om zoveel mogelijk 60-plussers te stimuleren om te komen sporten bij GO. GO gelooft er namelijk 100 procent in dat wanneer iemand goed in zijn vel zit, deze de dagelijkse dingen makkelijker en met meer plezier aan kan.

Netwerk

Naast het samen bewegen, biedt GO de mogelijkheid om een mooi netwerk op te bouwen. Inmiddels worden er, veelal op verzoek van enthousiaste deelnemers, verschillende sociale activiteiten georganiseerd. Zij bepalen natuurlijk allemaal zelf of zij daar wel of niet aan meedoen.

www.gezondoud.nl