Belevingstuin in Horizon

HOOFDDORP - Er zijn grootse plannen om de binnentuin in zorgcentrum Horizon aan de Kruislaan flink te veranderen. Een bezoek aan deze tuin moet een ware beleving worden. In de nieuwe binnentuin worden alle zintuigen geprikkeld.

Om deze grote verbouwing te realiseren, worden sponsoren benaderd. De aftrap voor het binnenhalen van sponsoren wordt verricht met een sponsorloop op zaterdag 16 maart. Verzamelen om 13.30 uur, het startschot klinkt 14.00 uur. De deelnemers leggen een parcours af van 500 meter rond het complex van zorgcentrum Horizon. Zij hebben een uur de tijd om zoveel mogelijk rondes af te leggen. Er komt een stempelpost en er worden water en appels uitgedeeld. Aansluitend is er een Rad van Avontuur in 't Kruispunt. Het evenement is dus voor deelnemers en voor publiek.

Activiteiten

Naast de sponsorloop worden komende maanden verschillende andere activiteiten georganiseerd om de financiƫn voor de belevingstuin rond te krijgen. Bewoners van kleinschalig wonen steken de handen ook uit de mouwen en gaan creatief aan de slag met het voorjaar en met Pasen. Op de afdelingen maken de bewoners paasstukjes. Deze komen bij de receptie te staan en worden verkocht.

De werkgroep 'aanpassing binnentuin' werkt dus hard om de belevingstuin te realiseren.