Pianist Nicolas van Poucke.
Pianist Nicolas van Poucke. Foto: Merlijn Doomernik

Ella en Nicolas van Poucke in Cruquius

CRUQUIUS - Twee jonge talenten, Ella van Poucke en haar broer Nicolas, worden gezien als een van de meest veelbelovende musici van hun generatie. Nicolas is een van de aanstormende jonge pianisten naar de grote podia. Zijn Chopin-pianorecital dit jaar in het Concertgebouw werd met veel enthousiasme ontvangen. Broer en zus spelen zaterdag 9 maart om 20.15 in het Cruquius Museum aan de Cruquiusdijk 27.

Ella won de Grachtenfestivalprijs in 2017. De jury zei over Ella: "Deze musicus grijpt het publiek bij de lurven, met grote technische beheersing die in dienst staat van het muzikale betoog."

Ella van Poucke, geboren in 1994 in Amsterdam, begon op 6-jarige leeftijd met cello spelen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Later vervolgde zij haar studie aan conservatorium Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland. Dat Ella van kamermuziek houdt, blijkt uit het initiatief dat zij nam met haar broer en pianist Nicolas. Op 1 januari 2009 begonnen ze samen met de EllaNi Kamermuziekserie in de Amstelkerk.

Nicolas

Nicolas van Poucke (1992) is een van de meest toonaangevende pianisten uit Nederland. Hij begon op zijn 6de met pianoles en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en David Kuyken. Hij debuteerde op 13-jarige leeftijd in het Concertgebouw en heeft sindsdien opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Griekenland, Polen, Engeland en in de VS. Het in 2013 verschenen debuutalbum van Nicolas 'I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music' werd door de Nederlandse pers enthousiast ontvangen. In 2018 verscheen zijn tweede album met Chopin sonates.

Programma

Ella en Nicolas van Poucke spelen: Van Beethoven – sonate nr. 4 in C; Debussy – sonate; Nin – Suite Espagnole; Beethoven – sonate nr. 5 in D; De Falla – 7 Canciones populares Españolas.

Kaarten (23 euro) via www.CruquiusConcerten.nl en de kassa van schouwburg De Meerse, 023-5563700.