'Tolerantie' bij Sobere maaltijd

HOOFDDORP - Een sobere maaltijd van soep met brood genieten en met het geld dat dit bespaart een doel steunen. Dat is dé formule van de Sobere Maaltijden. Ook dit jaar worden de maaltijden op verschillende kerkplekken gehouden. Zeven woensdagen (behalve 10 april) tussen 18.00 en 19.30 uur, van 6 maart tot en met 17 april.

Elke maaltijd is er een inleiding door mensen, die zich inzetten voor projecten in binnen- en buitenland. Thema's zijn Watervoorziening in Flores Indonesië, Tolerantie, Opvang van uitgeprocedeerde vluchtelingen, WijkLeerbedrijf, Rode Kruis Haarlemmermeer en SchuldHulpMaatje.

Woensdag 13 maart is de tweede maaltijd in het Parochiehuis naast de Parochiekerk aan de Kruisweg. Onderwerp: Tolerantie. In het dagelijks leven blijkt het moeilijk om tolerant te zijn. Wat betekent het om tolerant te zijn? Is het te leren? Hoe is tolerantie te bevorderen? Dr. Marjoka van Doorn, gepromoveerd op de Vrije Universiteit, is de spreker.

Aanmelden per maaltijd bij het Parochiesecretariaat van de J. de Doperparochie, secretariaat@hjoannesdedoper.nl of doordeweeks (9.00-12.00) via 023-5638145.

www.kerkeninhoofddorp.nl