Clublid Ton Ruighaver overhandigt de cheque aan de voorzitter van de stichting, Ria van de Hoef.
Clublid Ton Ruighaver overhandigt de cheque aan de voorzitter van de stichting, Ria van de Hoef. (Foto: Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart)

Cheque Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart voor Villa Octet

HAARLEMMERMEER - Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart heeft woensdag 27 februari een cheque van 2.500 euro overhandigd aan Ria van de Hoef, voorzitter van Stichting Villa Octet in Nieuw Vennep.

2.500 euro voor Nieuw-Vennepse stichting

Ondersteunen van het hulpbehoevende kind in gemeente Haarlemmermeer staat hoog in het vaandel van Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart. Succesvolle verkoopactiviteiten van wijn en amaryllisbollen hebben de donatie aan deze instelling mogelijk gemaakt.

Na een interessante presentatie, gegeven door Ria van de Hoef zelf, ontving zij de cheque van 2.500 euro. Zij en de andere aanwezige initiatiefnemers van Villa Octet waren uitermate verheugd met de donatie en gaven aan er een nuttige bestemming voor te hebben.

Villa Octet

Villa Octet wordt een woonvoorziening voor acht bewoners van 20 tot 30 jaar met een licht tot matige verstandelijke beperking. Het gebouw wordt binnen enkele weken geopend. Drijvende kracht achter dit project is Ria van de Hoef. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen en inzet heeft zij dit particuliere zorgproject van de grond gekregen.

Van der Hoef heeft een dochter met een beperking en is, nu 6 jaar geleden, samen met haar man op het idee gekomen om een kleinschalige woonvoorziening te realiseren. Voor de bewoners zal een permanente begeleider aanwezig zijn.

Villa Octet staat op een unieke locatie langs de Venneperweg op korte afstand van een winkelcentrum. Aannemer en architect hebben hun best gedaan om de Villa energieneutraal te maken.

Bij de woonvoorziening hebben alle bewoners een eigen appartement met kookgelegenheid en kunnen desgewenst gebruik maken van een gezamenlijke ruimte om met elkaar te eten.

Muziekkamer

Ook komt er een muziekkamer die gebruikt kan worden voor sociale activiteiten. In deze multifunctionele ruimte wordt ook het door één van de clubleden geschonken tafelvoetbalspel geplaatst.

www.villaoctet.nl