De zondagploeg van SV Hoofddorp laat goed voetbal zien tegen Maarssen.
De zondagploeg van SV Hoofddorp laat goed voetbal zien tegen Maarssen. (Foto: Rowin van Diest)

SV Hoofddorp verder in beker

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp zit bij de laatste zestien in de districtsbeker. Het team van trainer Jethro Abram won woensdag 27 maar met 4-3 van Maarssen. Die zege had groter moeten uitvallen.

Hoofddorp wist dat het moest winnen om verder te gaan. Daarbij speelde mee dat de ploeg in 2019 nog geen wedstrijd had gewonnen.

De openingsfase viel tegen voor de thuisploeg. Na 10 minuten kwam Maarssen dan ook terecht op 0-1. Abram kon daarna opgelucht ademhalen, want zijn spelers gingen weer voetballen. Via een strafschop kon Mohamed Chih na een half uur de gelijkmaker scoren. Diezelfde speler was ook betrokken bij het volgende doelpunt. Hij passeerde een tegenstander en gaf de bal breed aan Sven Wierda. Die bedacht zich geen moment en bracht Hoofddorp op voorsprong. Maarsen kon nog voor de pauze een fout achterin afstraffen. Het stond weer gelijk.

In de pauze bleef Jasmin Ramic in de kleedkamer, hij kon niet verder spelen. Hij werd vervangen door Yannick Spaargaren, een groot talent uit het tweede team. De Hoofddorper liet zien in grote vorm te zijn. Na iets meer dan een uur spelen, kon hij 3-2 scoren, het voorbereidende werk was gedaan door Revelinio Vermeer. Niet veel later kreeg Vermeer een grote kans om de score verder uit te bouwen. Zeer fraai ging de bal achter de doelman. Wegens vermeend buitenspel werd de treffer echter afgekeurd. Een kwartier voor tijd werd het 4-2 en leek het bekerduel beslist. Maar Maarssen wist toch weer dichterbij te komen tot 4-3, maar gelijk werd het niet meer.

Abram was tevreden. Zijn team had goed spel laten zien tegen een tegenstander die sterker voor de dag kwam dan verwacht. Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander van Hoofddorp gaat worden in het bekertoernooi.