De nieuwe modellen leren de fijne kneepjes van het vak.
De nieuwe modellen leren de fijne kneepjes van het vak. (Foto: Hoofddorp Winkelstad)

Succesvolle Castingdag Fashion Event & More in Hoofddorp Winkelstad

HOOFDDORP - Een echte catwalk, een modefotograaf, een jury én publiek. Zondag deden dertig geïnteresseerden mee met de Fashion Event & More Castingdag in Hoofddorp Winkelstad.

De diversiteit was groot, iedereen ouder dan 14 jaar die ooit eens wilde meelopen op de catwalk van een professionele modeshow kon zich de opgeven voor de Castingdag. En dat is massaal gedaan.

Iedereen had veel zin in de Castingdag van Hoofddorp Winkelstad en PM Fashion Events. Elk model liep een ronde onder begeleiding en daarna een ronde alleen over het podium in Winkelcentrum Vier Meren. Vervolgens selecteerde de jury modellen die tussen profs op de catwalk meelopen tijdens de Fashion Shows op zaterdag 30 en zondag 31 maart.

Om zich hierop optimaal voor te bereiden kregen de gekozen modellen een workshop 'Catwalk Lopen' van twee professionals: Anouk Poell en Linda Eertink van Catwalk Class. Linda: "De manier van lopen op de catwalk is een vak apart. Met onze tips zorgen we voor een 'next level loopje' waarmee de modellen in de Fashion Shows goed uit de voeten kunnen."

In maart wordt Hoofddorp Winkelstad omgetoverd tot Fashionstad. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Elk weekend is er een fashion-gerelateerde activiteit. Zondag 24 maart is er Lifestyle Square, waar ondernemers uit het centrum demonstraties geven en bezoekers adviezen krijgen op het gebied van mode en beauty. Het hoogtepunt van de derde Fashion Event & More zijn de Fashion Shows op 30 en 31 maart waarbij modellen kleding van de winkels uit Hoofddorp Winkelstad presenteren. In dit laatste weekend wordt ook het model gekozen dat een professionele fotoshoot wint.