Vanaf september worden wekelijks karren vol boompjes ingezameld, die vanaf 13 maart beschikbaar worden gesteld.
Vanaf september worden wekelijks karren vol boompjes ingezameld, die vanaf 13 maart beschikbaar worden gesteld. (Foto: PR)

Jaarlijkse boomweggeefactie

HOOFDDORP - Veel tuinen zien er feestelijker uit met natuurvriendelijke hoekjes en bomen en struiken die voor insecten en vogels beschutting en voedsel bieden. Daarom houden De Heimanshof en Stichting M.E.E.RGroen de boomweggeefactie.

In de heemtuin en bij de natuurontwikkelingsprojecten van M.E.E.RGroen worden duizenden boompjes en struikjes verwijderd in de winter, waarvan er vele prima elders van pas kunnen staan. Ook dit jaar staan er van woensdag 13 maart tot 1 april weer 18.000 boompjes klaar voor belangstellenden. Hoe 'groener' iemand zijn tuin of terrein wil inrichten, hoe meer bomen er mee mogen. Daartegenover ziet De Heimanshof graag steun via een lidmaatschap of een gift.

Ook houden De Heimanshof en M.E.E.RGroen zich aanbevolen voor bomen en struiken die bij mensen in de tuin opkomen. De boompjes zijn op te halen (met ontvangst en informatievoorziening) en in te leveren in De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan op 13 maart van 10.00 tot 17.00 uur en de ochtenden van 14 maart, 19 t/m 21 maart, 25 t/m 28 maart. En op afspraak.

Verder is er zaterdag 23 maart een bomenmarkt bij het Raadhuis in Heemstede van 10.00 tot 16.00 uur.

Info: Franke van der Laan, beheer@deheimanshof.nl / 06-48226490.