Lunchconcert in Sociëteit Vereeniging

HAARLEM - In samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) treden op tijdens het Lunchconcert van de Societeit Vereeniging op het Jacob Olie trio..vroeg of laat in Wenen.

Aan het eind van de 19de eeuw maakte Jacob Olie de mooiste en meest indrukwekkende foto's van Amsterdam, waarvan er heel veel zijn bewaard.

De schoonheid van Amsterdam, de samenwerking tussen de straatarme arbeiders in de volkswijken en de prachtige compositie van zijn foto's zijn kenmerkend voor zijn oeuvre.

Dit bepaalde de naamkeuze van dit pianotrio, want schoonheid, samenwerking en compositie kenmerken ook de muziekkeuze en uitvoering van dit jonge trio:

Diet Tilanus, viool

Jurrian van der Zanden, cello

Jacobus den Herder, piano

Zij spelen, deels op door het NMF ter beschikking gestelde instrumenten, werken van Franz Schubert (Pianotrio nr, 2) en na de pauze Pianotrio in fis klein van Arno Babadjanian en van Paul Schoenfield het uit 3 delen bestaande Café Music.

Aanvang: 12.30 uur. Verwacht einde concert: 14.30 uur. Gevraagde bijdrage in de concertkosten: € 15,- euro (voor niet-leden van Sociëteit Vereeniging).

Kinderen onder 18 jaar hebben vrij toegang ! Tegen betaling zijn in de pauze lunchbroodjes verkrijgbaar.