Ingezonden brief

Mijn zorg: de eeuwige hetze tegen meeuwen

Geachte redactie, Ik schrijf u, omdat ik mij jaarlijks machteloos voel, hoe mensen met natuur omgaan, waaronder de Meeuwen. Elk voorjaar weer de vorm van wel mysterieuze minachting voor moeder natuur, waaronder deze vogelsoort.

Het voorjaar breekt aan en de schets: Zingende vogels overstemd door verkeerslawaai. Pakken mierenbestrijders, insectengif, ongewenst kruid/slakkenverdelgers worden weer als broodjes verkocht in winkels. Geklaag in een welvaartswereld over alles wat groen is en vliegt....Het voorjaar breekt aan met wakker geweld van races in/rondom en tussen de vogelnesten, massaal vertier duin en strand.

Natuur heeft nauwelijks nog een kans. Halverwege verdelgd door verstoring moeten meeuwen er ook aan geloven...De schaarse plekken waar ze nog kunnen broeden, worden de vogels verdreven door bestrijding gemeente.

Weinig begrip voor wat leeft en overleeft. Het aantal meeuwen gaat al sterk achteruit. (Bron Sovon). Realiteit geschiedt helaas tot alles wat leeft en tracht te overleven bestreden is.. Dát is het feit en niet de tentoonstelling van monsterlijke plaatjes van meeuwen.

Kees Camphuyzen (De Zilvermeeuw) geeft een ander licht over de Meeuw. Zou fijn zijn wanneer bevolking Homo Sapiens op andere wijze bewust wordt van het bestaan meeuwen der aarde. Waarom niet meer respect...in plaats van afkeer?

G.T