Thomas, Sacha en Jos speelt 'Herinneringen aan mijn broer'

HAARLEM - Op woensdag 24 april is in Toneelschuur Haarlem de voorstelling 'Herinneringen aan mijn broer' van collectief Thomas, Sacha en Jos te zien. Bij het verschijnen van De Seringenboom benaderde Tellegen collectief Thomas, Sacha en Jos met de vraag of zij een toneelbewerking wilden maken van dit verhaal over zijn jeugd en de herinneringen die hij koestert aan zijn oudere broer. Zo wordt deze bijzondere en unieke samenwerking voortgezet.

In de voorstelling leef je mee met Toon en zijn oudere broer, die samen veel avonturen beleven. Toon kijkt erg op naar zijn broer, die in zijn ogen een 'held van het zuiverste soort' is. Toch blijft hij ook een raadsel voor Toon. Zijn broer zit in zijn eigen wereld, doet waar hij zin in heeft en wordt door de buitenwereld als lastig gezien.

Hun dorpsgenoten fluisteren zelfs dat het vast slecht met hem zal aflopen. Als Toon 12 jaar oud is kondigt zijn broer aan te zullen vertrekken, om nooit meer terug te keren en verdwijnt.

Een gebeurtenis die diepe indruk op Toonmaakt en een leegte achterlaat die hij nooit meer zal kunnen vullen. Want is zijn broer vertrokken? Of heeft hij hem in zijn gedachten onsterfelijk gemaakt? Herinneringen aan mijn broer is een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een grootste voorbeeld.

Adresgegevens

Woensdag 24 april aanvang 20.00 uur.

Toneelschuur

Lange Begijnestraat 9, Haarlem

kassa: 023-5173910.